Pis de reinserció

És un programa de tractament per a persones amb problemes d’addicció en el marc d’una comunitat terapèutica. Treballem i ens movem per la rehabilitació, reinserció i procés de creixement de la persona acollint-la i acompanyant-la en tot moment.

A qui va adreçat?

A homes de més de 21 anys que presenten problemes addictius i una elevada vulnerabilitat social, econòmica i familiar.

Què fem?

Ens adrecem a dignificar la persona i a donar-li l’oportunitat de tenir allò que necessiti per recuperar-se de la malaltia i facilitar-li la reinserció i autonomia. El procés es desenvolupa en tres fases: estabilització, reinserció i autonomia, amb una durada aproximada de dos anys. Els criteris d’avaluació per passar d’una fase a una altra són els indicadors de maduresa i l’avaluació que fa l’equip tècnic del creixement de la persona. Aquest acompanyament es fa a través de tallers terapèutics, intervencions individuals, sessions grupals i reeducació en valors.

Quin serveis oferim?

  • Tallers terapèutics. Cada setmana es fan tallers que imparteixen els nostres professionals amb una voluntat terapèutica: autoconeixement i competències, inserció laboral, grup de suport, addiccions, prevenció de recaigudes, dependència emocional i amors tòxics.
  • Tallers socials. Oferim tallers de cara al lleure on puguin adquirir habilitats socials i enfortir les relacions: Art, Cuina, Escrivim, Salut, Mindfulness, Focuforum, Ioga, Esport i Manualitats.
  • Activitats de lleure. Durant els caps de setmana es busquen activitats culturals i/o de lleure per poder-los donar eines perquè gaudeixin d’una manera diferent a com ho feien: visites culturals, parcs d’atraccions, cinema, etc.
  • Hort ecològic. Taller formatiu i ocupacional que millora la qualitat de vida i afavoreix el creixement personal a través de l’aproximació a l’educació ambiental i el contacte amb la natura. A més del treball en valors com l’esforç, la constància i el respecte propi davant la feina feta, gaudeixen de la recollida dels aliments que ells mateixos han cultivat per a consum propi.