Imatge o vídeo destacat
Colònies

Un somriure als programes

 

ÀREA D’ACOLLIDA

 

Centre Obert

L’Abdelali va arribar el gener del 2022 al Centre Obert per cobrir alguns serveis bàsics pel seu dia a dia. Ha estat més de dos anys vivint al carrer, i això l’ha portat a molts problemes de salut i uns ànims molt decaiguts. Al Centre Obert el vam acollir a causa de la seva trajectòria de carrer, i a poc a poc hem anat generant vincle, acompanyant-lo a les cites mèdiques i a fer gestions per tenir tota la documentació al dia. Aquest mes ha aconseguit ser acollit a l’alberg, ja que està complint amb el pla de treball establert. Ara es troba molt millor i ha començat a fer gestions per millorar la seva situació en general! Endavant Abdelali!

 

Servei distribució d’aliments

La Salimata és una noia africana amb permís d’asil, permís que autoritza residència i treball. Inicialment, la Salimata vivia a Barcelona i tenia el suport d’una fundació que l’ajudava a formar-se en el sector de l’hostaleria i aconseguir feina. A causa de la pandèmia es va trobar en situació d’atur i va decidir venir a Lleida per la campanya de la fruita. Des de la Botigueta se li va donar ajut d’aliments i ajut en els tràmits d’empadronament, requisit imprescindible per poder renovar l’asil. El procés d’empadronament va ser costós i el temps se li tirava a sobre, ja que se li caducava el permís. Finalment, passant per sobre dels protocols, la coordinadora d’àrea d’Arrels va haver d’exposar el cas davant el cap d’estadística de l’Ajuntament per tal d’aconseguir-lo a temps. Gràcies a l’esforç de la Salimata i a les diferents entitats que li han donat suport i reivindicat els seus drets, ha evitat quedar-se al país en situació irregular.

 

Arrels Reducció de Danys

El Miquel després de 13 anys de consum, en un moment de deterioració i frustració excessiva, demanant aquesta ajuda silencios, a gràcies a la intervenció es va poder millorar el seu estat físic, mental i reduint el consum de moment. Continuem amb el procés.

 

Hospitalitat

Aquest ha estat el segon any consecutiu que s’han fet les colònies a l’Esplai la Plaça, tant les famílies com els infants s’han sentit més confiats i a gust, s’han mostrat molt motivats i han gaudit molt del seu temps i de l’entorn familiar que es va crear.

Pel que fa al Jordi i la Carme, dos persones a les que atenem, després de temps de seguiment i acompanyament, hem aconseguit que puguin començar el tractament pel virus de la Hepatitis C. Estem molt contentes per elles, ja que això repercutirà de forma positiva a la seva salut.

 

Hospitalitat

 

ÀREA D’ACOMPANYAMENT

 

Terapèutic

El Paco desprès de gairebé un any d’estada a la nostra comunitat terapèutica ha fet el pas cap a la segona fase, fet que suposa un avanç en el seu procés terapèutic i cap a l’autonomia. Content d’estar realitzant un curs formatiu d’auxiliar de magatzem, i del voluntariat a labotigueta. Es troba molt més estable emocionalme nt, i està començant a confrontar les situacions adverses de carrer que es va trobant dia a dia, fet que el fa valorar la vida que ara té.

 

Inserció laboral

La Pilar una de les noies que residia a la unitat depenent se li ha realitzat el canvi d’article al 86.4, està molt motivada amb la nova feina fet que ha suposat un pas endavant a la seva reinserció i pot gaudir d’una vida molt més autònoma.

Un altre dels casos a destacar a nivell d’inserció laboral és l’Ismael, un noi que es troba a la comunitat terapèutica i ara treballa al col·legi Claver per realitzar les tasques de manteniment de l’escola, una feina que li agrada molt de dur a terme i on es sent molt acollit per la resta de companys.

 

Habitatge

El Fèlix un home d’uns 58 anys, qui portava al voltant d’uns quatre anys vivint a un pis ubicat a la part cèntrica del nucli antic, des de la mateixa entitat per la bona vinculació i seguiment se li ofereix l’oportunitat de passar a un nou pis d’autonomia ubicat al barri de Balafia, un barri molt més tranquil amb menys afluència de gent i molts menys aldarulls. En referència al pis és un pis per ell sol, amb millors condicions i adaptat totalment a les seves necessitats personals. S’està adaptant aquest nou canvi amb motivació i il·lusió.

 

Oci

Estem molt contents per què els tres nois de la comunitat terapèutica que es troben a segona fase estan molt actius i motivats en les activitats que estan realitzant en el seu temps de lleure (patinatge, gimnàs, excursions, voluntariats etc.), una forma d’ocupar el temps i dedicar-se un espai per omplir la seva satisfacció personal.