Unitat Dependent del Segrià

 

Recurs residencial per a dones, en conveni amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ubicat fora del recinte del centre penitenciari de Ponent, en un habitatge ordinari de l’entorn comunitari.

A qui va adreçat?

Dones en situació de privació de llibertat en tercer grau de tractament (règim obert).

Què fem?

Acollim dones en un pis d’inserció on poden trobar suport bàsic per al seu creixement personal i inclusió sociolaboral una vegada complerta la condemna i tinguin la llibertat condicional per facilitar-los un procés progressiu d’integració. També es fa seguiment d’homes en privació de llibertat en tercer grau de tractament (règim obert) derivats pel Centre Penitenciari Obert de Lleida.

Quin serveis oferim?

  • Tallers terapèutics. Fem cada setmana tallers impartits pels nostres professionals amb una voluntat terapèutica: autoconeixement i competències, inserció laboral, grup de suport, addiccions, prevenció de recaigudes, dependència emocional i amors tòxics.
  • Tallers socials. En el marc d’oferir espais de vincle i millora de l’autonomia, també oferim tallers més de lleure on puguin adquirir habilitats socials i enfortir les relacions: Art, Cuina, Escrivim, Salut, Mindfulness, Docuforum, Ioga, Esport i Manualitats.
  • Assessorament legal. Moltes vegades són persones que es troben en una situació derivada de la falta d’assessorament legal, i els oferim poder regularitzar-la i que els permeti la reinserció social.
  • Hort ecològic. Taller formatiu i ocupacional que millora la qualitat de vida i afavoreix el creixement personal a través de l’aproximació a l’educació ambiental i el contacte amb la natura. A més del treball en valors com l’esforç, la constància i el respecte propi davant la feina feta, gaudeixen de la recollida dels aliments que ells mateixos han cultivat per a consum propi.
  • Acompanyament visites. De vegades les persones es troben en una situació mèdica que els resulta difícil de comprendre, i llavors un voluntari o voluntària o bé un tècnic/a s’ofereixen per acompanyar-los a les visites mèdiques programades.