Imatge o vídeo destacat
Dinar de Nadal per a persones sense llar

Més de 110 persones sense llar participen en el dinar de Nadal solidari

El 23 de desembre es va dur a terme el dinar de Nadal per a persones en situació de sense llar al Col·legi Maristes de Lleida. La iniciativa va ser organitzada de forma conjunta per la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (la Fecoll), el Col·legi de Maristes Montserrat, l'Àrea d'Inclusió de l'Ajuntament de Lleida, Agrupa't Jericó i Sant Joan de Déu i la Fundació Arrels Sant Ignasi. Es tracta d'una activitat tradicional que va quedar interrompuda per la pandèmia de la COVID-19 i s’ha reprès aquest any.

La jornada va començar amb la preparació del dinar tradicional de Nadal per part de la FECOLL, i de l’espai per part del voluntariat de les diferents entitats. Una vegada finalitzats els preparatius van acudir els assistents, aquests van poder gaudir d'un àpat típic de Nadal: aperitiu, sopa de galets, vedella guisada i de postres, terrina de gelat i torrons. Per amenitzar el dinar també es van dur a terme diversos espectacles com la batucada de la mà del grup Batuka’t! de l’Àrea d’Inclusió de l’Ajuntament, l’espectacle de màgia d’Òscar de la Torre acompanyat de persones de la Llar Residència de St Joan de Déu i finalment, l’actuació musical d’en Pedro, col·laborador d’Arrels Sant Ignasi, tots plegats van fer gaudir molt als seus participants.

L'objectiu d'aquest dinar és que les persones en situació de sense llar puguin gaudir mínimament de l’esperit nadalenc i es visibilitzi la situació d’aquestes persones en dates assenyalades com aquestes per fer-les més inclusives dins la societat. Alhora, és un moment per compartir amb les persones de les diferents entitats que les acompanyen en el seu procés de vida.

Rosa Majoral, directora de la Fundació Arrels Sant Ignasi, posa de manifest que és important viure la màgia del Nadal i poder sentir l’esperit familiar per apaivagar la solitud, tot demanant el desig de què tothom pugui viure una vida digna i aportant l’esperança que aquest nou any pugui ser millor en l’accés i l’exercici dels drets fonamentals (habitatge, alimentació, salut,...) per les persones més vulnerables.