Ajuda'ns a ser refugi climàtic

Ajuda'ns a oferir un espai per aquelles persones que no tenen un lloc on salvaguardar-se de les altes temperatures a l'estiu.

aconseguits de

Donants

Falten


Dona ara

A Arrels Sant Ignasi hem engegat una iniciativa per tal d'esdevenir refugi climàtic per aquelles persones que no tenen un lloc on salvaguardar-se de les altes temperatures durant l'estiu.

Durant els darrers anys hem pogut veure com les temperatures han anat augmentant amb onades de calor cada vegada més fortes, en aquesta estació a Lleida podem veure com superem els 40 graus a l'ombra, cosa que fa insuportable sortir al carrer per fer qualsevol activitat. Però què passa amb aquelles persones que no tenen un espai on refugiar-se d'aquesta calor?

La pujada de les temperatures afecta principalment als individus més vulnerables de la societat com la gent gran o les persones sense sostre. L'any 2021 a Espanya 1.447 persones van morir per causes atribuïbles a l'excés de temperatures, i el problema s'agreuja quan es preveu que les onades de calor cada cop seran més constants, s'estima que en el millor dels casos la freqüència d'aquestes onades es multiplica per vuit, però en el pitjor, fins a setze.

Davant d'aquest panorama cal fer un canvi i adaptar-se a aquestes temperatures tenint una atenció especial en les persones que no tenen enlloc per pal·liar aquests efectes de la calor. Per fer-ho Arrels Sant Ignasi ha decidit engegar una iniciativa per esdevenir un refugi climàtic ampliant l'horari d'atenció al Centre Obert. L'objectiu és oferir l'espai també als migdies de 13h a 17h, considerant que és la franja horària on les temperatures són més elevades. I també unes hores els caps de setmana. Aquesta ampliació d'horari començaria l'1 de juny i acabaria el 31 d'agost, per tant, també els mesos amb més onades de calor. Per aconseguir-ho necessitem recaptar 10.000 € que ens permetin cobrir les despeses que comporten obrir l'espai unes hores més, són principalment mitjans de personal i atenció a les persones.

Tots patim els efectes del canvi climàtic, però no podem deixar que les persones que estan en situacions de vulnerabilitat també siguin els més afectats per un problema que és global. Tenim una responsabilitat com a societat d'ajudar a aquells i aquelles que ho tenen més difícil per passar l'estiu d'una forma mitjanament digna. Amb tot des d'Arrels Sant Ignasi fem una crida la solidaritat de la societat lleidatana i, per tant, a la col·laboració en aquesta iniciativa.

FEM-HO JUNTS: ARRELS REFUGI CLIMÀTIC!