Imatge o vídeo destacat
Alfabetització 1

UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

ÀREA D'ACOLLIDA

HOSPITALITAT 

A mitjans del mes de maig van finalitzar les classes d’alfabetització a l’escola Rakenaà amb una festa de final de curs i l’entrega dels diplomes als alumnes i participació de diferents grups que havien preparat una petita actuació per la festa, a més de la coral d’Arrela’t a la Música.

Ara és el moment de tancar aquest curs i preparar el pròxim, tot i això, l’activitat continua durant el mes de juny i juliol amb un taller de lectura amb la col·laboració de la UdL on uns quants alumnes llegiran i comentaran el llibre El petit príncep. Una bona oportunitat per continuar el seu aprenentatge de la llengua.

CENTRE OBERT 

El T.M. va arribar al nostre recurs només parlant francès, venia amb moltes dificultats per comunicar-se tant amb els treballadors com amb els usuaris. Des de fa uns mesos està allotjat a Jericó, fet que ha canviat molt la seva actitud, se'l veu molt més alegre i molt més motivat per fer processos. Cada cop més es relaciona amb els seus iguals. Li desitgem molta sort.

SERVEI DE DISTRIBUCIÓ D'ALIMENTS 

Yussupha és un home de 34 anys provinent d'Àsia. Va arribar a Espanya fa 5 anys i es va poder regularitzar a través de la protecció internacional. Durant aquests anys ha fet un molt bon procés per integrar-se al país. Ha treballat en diferents feines, ha fet cursos de llengua i també de caire professional. Actualment, ja ha aprovat l'examen per obtenir la nacionalitat i està fent mans i mànigues per aconseguir renovar la documentació i continuar treballant, que no li ha estat gens fàcil.

REDUCCIÓ DE DANYS

L'equip d'ARD, el 19 d'abril, vam anar a visitar 3 recursos socials, de la ciutat de Barcelona, Cas Baluard, Assís i Metzineres. Van ser experiències molt enriquidores en l'àmbit professional, de les que en vam treure molt de profit. A més a més, el 7 de juny, es farà la primera formació PIN grupal en sobredosis del 2024

 

ÀREA D'ACOMPANYAMENT

HABITATGE 
REINSERCIÓ

Ens trobem en un moment d'estabilitat pel que fa als pisos de suport terapèutics i d'autonomia, pel que fa als usuaris que hi conviuen i en la seva convivència. L’estabilitat ajuda al benestar de la persona.

TERAPÈUTIC

Donem la benvinguda a una nova incorporació al pis de reinserció. Amb ell, el pis ja està complet. Aquesta persona es trobava en situació de carrer, i va decidir fer el pas per a poder sortir-se'n. Actualment, està adaptat al pis i amb els companys, i a poc a poc, va fent millores en el seu procés personal.

INSERCIÓ LABORAL

Ens alegra comunicar que comptem amb tres usuaris del pis de reinserció que actualment estan treballant. Tots tres estan contents i motivats de poder entrar en el món laboral i aconseguir un objectiu clau dins del procés de recuperació.

CULTURA I LLEURE 

Estem molt contents de poder comunicar que en els últims mesos hi ha hagut diverses activitats destacables, entre elles, la celebració del concert d'Arrela't a la música i la trobada de la comunitat d'Arrels. També volem ressaltar que s’ha iniciat la temporada d'estiu pel que fa a l'oci dels caps de setmana, els nois han pogut gaudir d'activitats com anar amb kayak, a l'hípica i a la platja.