Imatge o vídeo destacat
Enric Puiggros

Enric Puiggròs SJ, serà el nou Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya

El P. General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa SJ, ha nomenat al P. Enric Puiggròs SJ nou provincial d'Espanya de la Companyia de Jesús. El nomenament, que s'ha comunicat avui, es farà efectiu a finals d'aquest curs, entre els mesos de juny i juliol. Substituirà al P. Antonio España SJ, que ha ocupat aquest càrrec des de juliol de 2017. 

Enric Puiggròs va néixer a Barcelona el 1974, va entrar a la Companyia de Jesús el 1993 i es va ordenar sacerdot el 2006. Va estudiar Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha treballat principalment en educació, pastoral de joves i promoció vocacional. Des de 2020 és delegat de la Plataforma Apostòlica de Catalunya de la Companyia de Jesús i participarà com a Procurador a la propera Congregació de Procuradors, que reuneix a representants de tot el món de la Companyia de Jesús.

És ben coneguda la seva faceta artística, amb especial sensibilitat a la pastoral a través de la música, que l’ha portat a participar en diversos grups de música cristiana i projectes musicals.

El provincial dels jesuïtes és escollit pel P. General de la Companyia de Jesús, després d'un ampli procés de consulta i discerniment. El govern provincial inclou fonamentalment una doble funció: la cura de les personas i la cura del desenvolupament i fruit de les activitats apostòliques. El Provincial és nomenat per a un periode de tres anys, que normalment s'allarga fins a sis sense necessitat d'un nou nomenament.