Imatge o vídeo destacat
Un somriure als programes

Un somriure als programes

ÀREA D’ACOLLIDA

 

Centre Obert

El M.E. va tornar al Centre Obert el desembre del 2022. Anteriorment, havia estat a altres programes de la Fundació i havia fet bon procés, però per diverses circumstàncies va patir una recaiguda, passant a estar en situació de carrer i amb molts problemes de salut. Com que ens coneixia des de feia temps, va saber on recórrer a demanar ajuda quan més ho va necessitar. Així doncs, ràpidament ha començat de nou procés per millorar la seva salut, la situació d'habitatge i recuperar la documentació. Durant el mes de febrer ha fet un ingrés per fer desintoxicació i ha entrat al pis d'Antisida on ha fet un molt bon canvi. Molts ànims amb el procés, endavant!

 

Servei distribució d’aliments

L'A. va venir de Marroc l'any 93 i és conegut d'Arrels des de fa més de 20 anys. Quan el vam conèixer estava en una precària situació de carrer. Feia ús del servei de dutxes, consigna i sala d'estar del Centre Obert. Amb el temps es va anar vinculant a Arrels i a diferents entitats de la ciutat. Volia regularitzar-se i integrar-se, però mentre això no era possible oferia el seu temps per ajudar a altres persones en tota mena de propostes i activitats. Li van detectar una malaltia ocular crònica que li limita molt la visió i que de moment no té tractament. Això també li dificultava trobar un empresari que li fes un contracte per poder-se regularitzar. Finalment, s'ha pogut acollir al programa ACOL en el qual l'Administració subvenciona a una Entitat perquè contracti a una persona de difícil regularització i aquesta aconsegueix el Permís de Residència i Treball. Gràcies a la seva constància i determinació fa 3 mesos que l'A. està a l'Equip d'Arrels fent diferents tasques de manteniment i donant suport a la Botigueta com a traductor. Li donem afectuosa Benvinguda!!

 

Arrels Reducció de Danys

Després d'uns quants mesos de recaigudes, en el procés de reinserció, veiem llum al final del túnel, durant un transcurs amb molts alts i baixos. L'usuari té moltes ganes de tornar a estar bé, amb una actitud positiva per a fer les coses correctament, per a tirar endavant amb els recursos que ofereix la fundació.

 

Hospitalitat

L'Elisa i el Javier són dues persones ateses des de l'Àrea d'Acompanyament que, des de ja fa uns mesos, participen en el Reforç Educatiu de l'Espai La Plaça ajudant als infants amb les seves tasques escolars.

Assisteixen amb moltes ganes i donen un bon suport als nens i nenes a qui atenen, demostrant, així, que només fa falta motivació per ajudar als altres.

 

ÀREA D’ACOMPANYAMENT

 

Terapèutic

El Manel i el Juan ha fet un pas endavant en el seu procés. El Manel passant a la tercera fase del tractament de reinserció dins la Comunitat terapèutica, on ja comença els preparatius per encarar la sortida i el Juan en tractament ambulatori està poden assistir de forma constant a tots els tallers que es va proposar i així anar adquirint una nova rutina i estructura en la seva vida diària i personal.

 

Inserció laboral

La Sandra resident a la Unitat Depenent ha iniciat un curs de formació prelaboral de sociosanitària per poder ampliar la seva formació i continuar endavant en el seu camí de reinserció.

També el Carles ha començat a cursar un curs de formació prelaboral d'informàtica. Tots dos estan molt motivats, la millora en les seves perspectives i en el seu ànim és notable.

Endavant!

 

Habitatge

Celebrem que la Maria ha fet un pas endavant en el seu procés d'autonomia deixant el pis de suport per poder llogar-se el seu propi pis. També donem la benvinguda al Josep, una persona en situació de sense llar que ha fet entrada al pis de suport després d'un bon procés de vinculació i poder així tenir un espai digne i segur per poder seguir en el seu procés d'inserció.

 

Oci

Aquest inici d'any vam poder celebrar les festes, el tió a la CT, gràcies a les Fades de Ponent van arribar els regals a cada usuari/ària donant l'oportunitat a què totes rebessin el seu, també vam compartir amb l'Associació Antisida el ja típic esmorzar a l'hort al costat del foc, el sopar de Cap d'Any i el dinar de Reixos compartint taula amb les voluntàries... Tots aquests espais de comunitat, de compartir, són d'un gran valor per totes les que formem part de l'entitat.

Oci