Imatge o vídeo destacat
Visita institucional Centre Obert

Transformar la realitat

Recentment, hem presentat la memòria anual de l'exercici de l'any 2022. Aquest és el document que inclou totes les dades sobre la labor d'Arrels Sant Ignasi. Tenint en compte els números, s'ha observat un increment del 10% en el nombre d'atencions directes i d'un 9% en els totals beneficiaris de l'entitat, respecte al 2021. D'altra manera, també ha augmentat el nombre de persones voluntàries que proporcionen el caliu i l'afecte tan necessaris en situació de vulnerabilitat.

Un any més continuem atenent, acompanyant, servint i defensant els drets de les persones d'aquesta la nostra ciutat; persones de totes les edats i procedències que es veuen obligades a viure en situacions de pobresa, explotació i precarietat a causa d'un sistema injust. L'increment del nombre d'usuaris atesos reflecteix que cada vegada hi ha més persones en situació vulnerabilitat a la ciutat de Lleida. Aquest és un fet que ens mou a actuar i mobilitzar-nos per tal de transformar la nostra realitat.

Les persones que formem part de la comunitat d'Arrels Sant Ignasi duem a terme diferents accions amb la il·lusió de canviar alguna cosa. Un clar exemple és el discurs que vam fer a la Comissió d'empresa i treball del Parlament de Catalunya en defensa dels drets dels temporers i les persones en situació de sensellar. Més recentment, també s'ha presentat, juntament amb Càritas Diocesana de Lleida i Salesians Sant Jordi, el document amb les propostes socials de les tres entitats de cara les eleccions municipals del mes de maig. Aquest document recull diferents propostes per lluitar contra les desigualtats i la pobresa infantil i juvenil, i el dret a l'habitatge, l'energia i el treball digne. Tot i que considerem que totes les propostes són necessàries, destaquem les de l'àmbit de l'habitatge. D'aquesta manera es reivindica:

  • La creació d'un parc suficient d'habitatge social i amb condicions accessibles a escala econòmica.
  • Millora la disponibilitat d'habitatges d'emergència: gestionat directament l'Ajuntament o amb la cessió dels mateixos a les entitats socials.
  • Oferir un alberg municipal, pensant en un model d'atenció a les persones sense llar tenint en compte els diferents recursos existents: Plantejant les seves necessitats.