Imatge o vídeo destacat
Comunitat

La vida en comunitat

De les moltes maneres de com podríem definir Arrels Sant Ignasi la que més ens agrada és la de dir que som una comunitat, una comunitat de persones al servei de persones. I és que la dimensió comunitària obre un ventall molt ric de joc de relacions. 

La comunitat és un lloc on sentir-se reconegut, valorat, estimat. I això val per a totes i per a tots!, per a aquells que d’una forma més directa fan un procés terapèutic o pel voluntari o tècnic que se sent reconegut i agraït per la seva dedicació.  Dins d’una societat cada vegada més frenètica, de xifres i dades, tots tenim necessitat de trobar espais on sentir-nos coneguts pel nom.  Quan algú se’ns adreça de forma directa, pel nostre nom, ens desarma i ens fa sentir, a l’instant, acollits. Serà que dir el nom de cadascú és l’exercici primer d’hospitalitat i acollida. Un lloc per sentir-se reconegut, valorat i estimat, i un lloc per oferir també, cadascú, el reconeixement i l’estimació als altres. 

La dimensió comunitària ens permet construir un lloc anomenat “nosaltres”. Un lloc on, acollint la diversitat, podem mirar junts el món. D’aquesta mirada en surt preguntar-se què cal fer i possibilita que puguem iniciar accions de canvi.  En aquest sentit, no hi ha res que faci Arrels Sant Ignasi que no hagi sorgit d’un primer contemplar junts la realitat.

Viure en comunitat ens ajuda a viure de forma crítica i amb uns valors compartits. La comunitat també és un lloc bo on celebrar tots els moments del nostre viure, compartir amb joia les alegries i compartir i acompanyar-nos en els dols.

Saber que tenim i participem d’aquesta comunitat és un regal i una tasca.  Quantes coses rebem, a la vegada que ens donem! És bonic contemplar que aquest “nosaltres” és més gran que la suma de totes les nostres singularitats.

Roger Torres Aguiló

President d’Arrels Sant Ignasi