Imatge o vídeo destacat
Uns reixos de bròquil

Uns Reixos de bròquil

El Reis de l’Orient que ja arriben, marquen l’última de les festes nadalenques de cada Nadal. Els Reis omplen de màgia i il·lusió els petits cors dels nens i nenes que esperen els seus regals desitjats i també, els dels adults que ens contagiem per aquest esperit o espurna de llum. Tots els infants haurien de gaudir d’aquesta festa, però malauradament no sempre és així, ja que les desigualtats creixents en la nostra societat produeix que hi hagi nenes o nens que no rebran cap regal o fins i tot, que ni gaudiran pròpiament de l’arribada del Reixos. Tenint en compte que la pandèmia encara ha agreujat més la situació en tots els sentits.

I així, ens trobem amb infants que reben una quantitat exagerada de regals que no acaben prestant atenció ni valorant de tants que en tenen de regals. I altres infants que ni en tindran i que viuen en condicions de vida indignes (vivendes massificades, habitacions petites rellogades, camps de refugiats,…) que ningú hauria de poder viure. Ben segur, que aquests dies també de tant material nadalenc a les xarxes socials, heu vist el vídeo d’una nena que desembolica un bròquil com un regal i expressa la immensa il·lusió que li produeix. Doncs bé, aquest bròquil simbòlicament reflecteix que l’infant és el què menys valora i en canvi, s’entusiasma en tota la resta, que sigui un regal, desembolicar-lo,…

Recordem que els mateixos Reis d’Orient van desobeir al Rei Herodes, i no van avisar-lo d’on havia nascut els Messies i se’n van tornar a la seva terra per un altre camí. Aquesta acció va ser transformadora en la història i en l’esdevenir, en aquest cas de Jesús, però nosaltres també podem fer una mica com els reixos i desobeir la tendència actual consumista per gaudir d’unes festes més vivencials i menys materials. Canviant el consum, canviem també el món i per tant, col·laborem a disminuir aquestes desigualtats. I per això, podem regalar justícia social, causes compartides, suport,…, fent donatius, regalant subscripcions, o fins i tot, regalant experiències, d’aquesta manera mantenim la tradició dels regals, i fem disminuir el malbaratament de recursos i l’acumulació de jocs que no acaben ni jugant.

Rosa Majoral i Josa

Directora d’Arrels Sant Ignasi

Escolta l’opinió de la Rosa Majoral a l’UA1


The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.