Llegeix els

TESTIMONIS

de persones sense llar

Tuve una lesión de rodilla encontrándome en situación de calle y no podía andar ni 50 metros, me llegué a convertir en un asiduo de urgencias. Como no tenía asignado médico de cabecera porque no disponía de un domicilio en el que dar en el centro de salud pues no podía verme ningún especialista.
Juan Francisco
50 anys
Estoy indocumentado, ese es mi principal problema, con lo cual no tengo derecho a salud fundamentalmente, que para mí es muy importante, si bien el resto de derechos (vivienda, empleo, protección social) también los tengo restringidos. Mi consulado no me ayuda en nada para poder obtener un pasaporte. Mi situación es muy complicada.
Mamadou
26 anys
El Cristian porta molts dies intentant contactar per telèfon amb el SOC per tal de poder tramitar una prestació la qual té un termini màxim de 15 dies per sol·licitar-la. El missatge que rep cada dia que realitza la trucada es: “ Mantingues a l’espera les nostres línies estan ocupades, en uns minuts l’atendrem..” els dies van passant. Intenta realitzar la sol·licitud per Internet, un cop omplert el formulari i enviat segueix esperant resposta.
Cristian
29 anys
El Guillem està fent els tràmits per sol·licitar la Renda Garantida Ciutadana. Una de les documentacions que cal aportar són les dades fiscals actualitzades. Per poder treure aquestes dades fiscals o ja sigui qualsevol tràmit a hisenda, et demana registrar-te amb un certificat digital o bé amb la cl@ve pin. Tots aquests tràmits impliquen prèviament que cal tenir: Un accés a internet, tenir un ampli domini de les tecnologies, disposar d’un correu electrònic i un telèfon mòbil per poder descarregar-te l’ aplicació. I amb tot i això encara hi ha problemes..
man-g9fc0ac5a7_1920
Guillem
34 anys