CAMPANYA

PERSONES SENSE LLAR

Sense sortida?
Perduts en un sistema de protecció social que no protegeix

En aquesta campanya el pròxim dia 28 d’octubre celebrem el dia de les persones sense llar. Volem donar veu a les persones que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat.

Manifest Persones sense llar

Manifest que dóna veu a les persones que es troben en situació de sense llar i pretén fer un crit d’atenció a les administracions públiques.

Testimonis

Alguns testimonis d’Arrels Sant Ignasi i d’altres entitats socials de persones que viuen situació de sense llar.

Preguntes i respostes sobre l'exclusió i el sensellarisme

Article que preten recollir les principals preguntes i interrogants que sorgeixen al voltant de la campanya i la situació de les persones que més pateixen.

"Fem visita al C. Penitenciari Mas Enric, Tarragona. Malauradament al Centre Obert d'Arrels atenem joves en situació de sensellar. Joves amb moltes possibilitats però amb moltes portes tancades. Construir un present i un futur esperançador per a ells és tasca de tota la societat. 19, 20, 21... anys. Massa joves per viure sense un acompanyament, sense possibilitats de formació, de treball, d’habitatge i d’una acollida digna a una societat que els demana un arrelament impossible. El Centre Obert d’Arrels sant Ignasi esdevé casa seva, perquè a banda de tenir-hi la dutxa, la bugaderia, l’esmorzar, la perruqueria, ajuts a tràmits administratius... hi troben persones que els escolten, que els hi donen consell. Un espai d’afecte a una vida massa freda. Una primera porta que mostra una part de la societat que vol acollir. Una porta que necessita d’altres complicitats: algú que ens ajudi a poder donar formació, casa, treball, calidesa,.. Tenim el repte de saber estar al costat d'aquests M.D.L.R. "mecs de la rue", saber que son els nostres joves i oferir-los tota la nostra hospitalitat"
ROGER TORRES
President d'Arrels Sant Ignasi

Acte de la campanya de les persones sense llar