Un somriure als programes

ÀREA D’ACOLLIDA

Centre Obert

El Mohammed és usuari del Centre Obert des del 2020 on va arribar per cobrir alguns dels serveis bàsics que li mancaven. Vivia en un espai cedit sense llum ni aigua ni les condicions mínimes de vida. Cada vegada el vincle entre el Mohammed i els voluntaris i tècnics ha estat més fort. Ell ha anat recuperant les ganes de tirar endavant, volent aconseguir tots els requisits per reagrupar a la seva dona i els seus dos fills. Ja fa dos mesos que ha entrat al pis de suport d’Arrels Sant Ignasi, i des de llavors ha començat dos cursos formatius i recerca de feina. Tot i que el procés no és fàcil, l’esforç que està fent és molt positiu!

A més a més, la bona convivència amb el company ha fet que entre ells poguessin trencar alguns prejudicis culturals i ara inclús comparteixen àpats tradicionals.

Servei Distribució d’Aliments

Fa un any vam conèixer a l’Omar. Va arribar a Espanya com a persona menor no acompanyada. Havia passat per un centre d’acollida i en aquell moment estava vivint en una casa ocupada. Va conèixer a l’Eric, un noi de Lleida més o menys de la seva edat. L’Eric va parlar amb la seva mare perquè volia ajudar-lo i va pensar a acollir-lo a casa seva on hi havia una habitació lliure. La mare va tenir els seus dubtes, però l’Eric la va saber convèncer. Va començar un vincle entre les tres persones que ha esdevingut una relació familiar. Li han donat el caliu d’una llar, l’han ajudat a tramitar el passaport, li han facilitat l’empadronament i l’Omar està estudiant un PFI amb la idea de poder accedir a una formació que li pugui obrir les portes a la regularització. Des de la Botigueta el vam ajudar amb lots d’aliments i actualment ha assumit el cas els Serveis Socials de l’Ajuntament. Tant de bo aquest exemple ens mogui a ACOLLIR.

Arrels Reducció de Danys

Després de cinc anys amb consum actiu i uns mesos amb sensació de frustració, angoixa… un usuari, ha decidit per voluntat pròpia, deixar el consum d’opiacis pel seu propi benestar. Tot i que ens ve a visitar amb la temptació de poder recaure, es manté amb la seva decisió.

Hospitalitat

Aquest any hi ha hagut nombroses alumnes interessades a fer català. El volum ha augmentat favorablement pel que fa a altres anys. Cosa que ens ha impulsat a crear un grup nou de català de més nivell, ja que el retorn del professorat ha estat molt positiu, les alumnes es mostren amb ganes de continuar aprenent i promocionar de curs.

La Fàtima va ser voluntària el curs passat al projecte d’alfabetització, donant suport al grup d’un nivell més inicial, ja que parla el català, castellà i l’àrab, cosa que li ha obert portes, i actualment es troba treballant a l’Àrea d’Acompanyament d’Arrels Sant Ignasi.

ÀREA D’ACOMPANYAMENT

Terapèutic

En Georgi i el Jose després de nou mesos d’estada al pis passen a segona fase. Aquest canvi de fase implica que han assolit una estabilitat terapèuticament i personal. Ara és el moment d’estabilitzar i asseure totes les eines adquirides per anar construint cada cop més autonomia. Tots dos estan fent cursos formatius i voluntariat.

Inserció laboral

En l’àmbit d’inserció laboral, els dos Ismaels han trobat feina. L’un està duent a terme les tasques de manteniment del col·legi Claver i l’altre està treballant a la Torxa executant tasques de manteniment de jardineria pels diferents pobles de la perifèria de Lleida i Lleida ciutat. Ambdós molt contents de sentir-se realitzats.

Habitatge

L’Amady i la Claudia dues persones en situació de sense llar, han fet entrada cadascú a un dels nostres pisos de suport amb l’objectiu principal de poder estabilitzar la seva situació econòmica i d’habitatge.

Oci

Aquests mesos els nois de comunitat han pogut gaudir de diferents activitats com n’és: l’Escape room, la ruta al congost de Mont-rebei on tot i la llarga caminada i el cansament que això implica, van gaudir d’una bona experiència i van tornar molt satisfets.