Un somriure als programes

ÀREA D'ACOLLIDA

Centre Obert

Un dels usuaris que anteriorment vivia en una habitació de comptadors d’un edifici, va demanar un préstec per poder pagar una habitació, ja que actualment ha trobat feina i ha tornat a recuperar les expectatives de vida que tenia abans. Està molt content i agraït del procés a què l’hem acompanyat.

 

Servei de distribució d’aliments

Al 2019 Oussama va arribar de Marroc sent menor d’edat, sol, sense cap referent familiar aquí al país, i buscant un futur. Estava acollit en un centre que gestiona l’entitat EDUVIC amb qui Arrels té signat un conveni de col·laboració i volia estudiar i formar-se i li va interessar l’opció de fer un voluntariat a la Botigueta. Això el va ajudar a relacionar-se, practicar la llengua i sentir-se útil. Va aportar com acompanyant de furgoneta i fent tasques de magatzem. Quan va complir la majoria d’edat EDUVIC li va continuar donant suport en un pis de persones extutelades.

Va fer cursos i al cap d’un temps va trobar feina. Ara ja és independent, viu a Barcelona amb un tiet i treballa en una fàbrica.

Rosa Matas

Reducció de danys

Aquest darrer mes un dels nostres usuaris ha pogut tenir unes ulleres noves que necessitava des de feia molt temps. Ara està tan content! Cada petit gest suma en la qualitat de vida.

 

Hospitalitat

El programa Hospitalaris consisteix en una xarxa de persones i recursos mobilitzada per a acollir, dins d’entorns familiars diferents i durant el període d’un any, una persona migrada, sol·licitant d’asil o refugiada. Durant aquest temps, la persona acollida comparteix la vida quotidiana de la llar, mentre segueix un pla de treball, i fa passos per estabilitzar la seva situació. Aquest programa està en funcionament a Barcelona, de la mà de la Fundació Migra Studium i a Lleida per part d’Arrels Sant Ignasi.

En un any de vida del programa, ja hem acollit dues persones amb tres famílies implicades. Si alguna família està interessada pot contactar-nos directament.

ÀREA D'ACOMPANYAMENT

Terapèutic

Dos nois de la nostra comunitat terapèutica han fet el pas merescut a segona fase. Aquest canvi de fase ve després d’uns mesos de treball intens, d’un procés terapèutic i d’autoconeixement que els porta ara a assolir gradualment més autonomia. Els dos han iniciat cursos de formació ocupacional i estan explorant noves activitat de lleure.

Els volem felicitar i encoratjar a seguir endavant amb el seu procés.

 

Inserció laboral

La Fatme està fent passos en el seu camí cap a la inserció laboral, ja implicada i contenta del seu voluntariat d’hàbits prelaborals a la botigueta i realitzant cursos d’habilitats laborals i recerca de feina.

Habitatge

Aquest trimestre volem felicitar a dos dels nois que fins ara vivien als nostres pisos de suport. Per una banda al Goyo que ha fet un pas endavant en el seu procés d’autonomia i ha pogut traslladar-se a un pis de lloguer normalitzat amb la seva parella. Per altra banda desitgem també el millor a l’Stephen, que deixa el pis de suport, també avançant en el seu procés d’autonomia.

 

Oci

Cada cap de setmana fem activitats per conèixer diferents municipis de Lleida.

Una activitat a destacar i què els usuaris s’ho van passar molt bé va ser a la visita què vam fer a Mas de Melons juntament amb l’Associació Antisida Lleida, ja que a banda de fer una cosa totalment diferent, els nostres usuaris van aprendre moltes coses noves i es van sentir realitzats.