Un somriure als programes

ÀREA D’ACOLLIDA

a

Centre Obert

L’Omar va arribar al Centre Obert a principis del 2020 buscant cobrir alguns serveis bàsics pel seu dia a dia, en especial la higiene. Amb 21 anys ja era tot un líder entre els més joves, tot i que a vegades amb un caràcter d’allò més impulsiu que li jugava males passades. Al llarg d’aquests dos anys, l’Omar ha fet un procés de gestió emocional i autocontrol que li ha obert moltes portes: ha començat a fer cursos formatius, s’ha vinculat molt correctament amb els seus referents de diferents recursos i ha millorat la seva salut. Els del seu voltant hem valorat aquests passos que ha fet, i se l’ha proposat com a candidat del projecte Sostre 360°, que proporciona habitatge. Ell ens diu “encara que tingui dutxa i bugaderia al pis, no vull deixar de venir al Centre Obert, aquí sou com la meva família: quan ningú em va acollir, vosaltres vau obrir-me les portes”.

Molta sort Omar, aprofita aquesta gran oportunitat!

 

Servei distribució d’aliments “La Botigueta”

Destaquem l’exemple de superació del B.D., un senegalès de 38 anys, el qual de mica en mica ha anat superant les barreres del laberint de l’administració. Des de Botigueta hem pogut donar-li acollida a través del vincle i  s’ha cobert la necessitat d’aliments, i també hem pogut acompanyar el B.D. en el seu procés d’empadronament i d’arrelament social per tal d’obtenir permís de treball.

 

Hospitalitat

El Mohamed, acollit dins del projecte Hospitalaris, ha pogut fer alguns passos significatius en el seu procés. Ha pogut accedir a la Brigada Jove, un espai de formació prelaboral gestionat per Lleida Jove, per a nois i noies sense documentació, on només hi havia 10 places disponibles. Ara té l’oportunitat d’estudiar i posar en pràctica habilitats de fusteria, feines de paleta, electricitat, etc. Feines a les quals algun dia li agradaria dedicar-se.

A més a més, amb el treball conjunt amb Càritas, ha iniciat els tràmits per  aconseguir el permís de residència i de treball.

Són passos molt importants per a ell que haurien resultat molt complicats de fer sense l’estabilitat que ofereix tenir una llar i la xarxa de suport de les famílies que l’han acollit.

Moltes Gràcies a totes elles per ser-hi i fer-ho possible!

 

Reducció de danys

Pel que fa al Jordi i la Carme, dos persones a les que atenem, després de temps de seguiment i acompanyament, hem aconseguit que puguin començar el tractament pel virus de la Hepatitis C. Estem molt contentes per elles, ja que això repercutirà de forma positiva a la seva salut.

a

ÀREA D’ACOMPANYAMENT

a

Terapèutic

El Javier Aitor després de mesos vinculat a l’àrea d’Acompanyament, realitzant els tallers acordats amb el tutor referent, Després d’haver tingut algun entrebanc, en Georgi, en Jaime i David, tres antics usuaris del pis de reinserció, es tornen a vincular amb nosaltres per tal d’intentar millorar la seva situació personal i addictiva a partir d’un seguiment ambulatori.

Inserció laboral

Tres noies de la Unitat Dependent del Segrià inicien cursos de formació per tal d’augmentar les seves possibilitats laborals, estan molt motivades per aquest canvi i esperen poder trobar feina aviat.

Habitatge

L’Enric, el Georgi i el Gerard, tres persones que es trobaven en situació de sense sostre, algun d’ells dormint a l’alberg de Jericó, d’aDesprès d’uns mesos al pis de suport, l’Enric ha pogut fer el canvi i passar a un pis per a ell sol. Està en procés d’adaptació d’aquest nou canvi, desprès de molt de temps sense tenir aquesta intimitat i autonomia. Seguim donant-li suport i acompanyament ambulatori per afrontar aquesta nova etapa. 

Oci

Per les activitats de caps de setmana, els nois d’acompanyament i d’Antisida han creat un equip de futbol. Porten dos entrenaments i ja han fet un primer partit on han gaudit molt de l’experiència, tot esperant amb moltes ganes que arribi el proper.