UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

ÀREA D’ACOLLIDA

a

Centre Obert

El Bouyakoub va arribar a Lleida al març del 2021, a plena campanya de la fruita, però amb intenció de quedar-se a viure aquí. Des d’un principi va venir amb moltes ganes de fer coses, començant voluntariat a la Botigueta, anant a l’hort de l’ajuntament i, mentre esperava que els cursos d’Alfabetització comencessin, anava diàriament a la biblioteca a llegir llibres i mirar vídeos per aprendre l’idioma. Quan a l’octubre van començar els cursos de castellà, feia demanda urgent de trobar un lloc on poder estudiar. Després d’un temps dormint al carrer, el Bouyakoub ha entrat a viure a un dels pisos de Càritas, amb tres nois més. Està molt agraït pel suport rebut i, tot i que diu que ja no necessita venir al centre, passa a saludar-nos sempre que pot i ens fa un cop de mà amb allò que necessitem.

 

Servei distribució d’aliments “La Botigueta”

El José Miguel vivia amb la seva parella en un pis de la família d’aquesta i portava 45 anys treballant a la L’Esteban és un voluntari ocupacional de 21 anys que desenvolupa les seves funcions a la Botigueta des de fa un any. Fa tres anys que segueix acollit en un pis convivint amb altres companys. Malgrat no tenir permís de treball sí que se li ha concedit el permís de residència, amb aquest NIE ja tindrà ple dret per accedir a la plataforma Incorpora, segurament començarà un curs a PROSEC. Quan al Gener ja tingui el NIE físic podrà sol·licitar una prestació de caràcter econòmic. Aquest fet ens emociona i ens satisfà veure’l tan content, a més ha vinculat de manera molt positiva amb l’equip tècnic i la resta de voluntaris amb els quals queda de tant en tant més enllà de la Botigueta, celebrem aquest procés tan positiu de l’Esteban. És tot un exemple d’esforç, constància i responsabilitat.

 

Hospitalitat

Davant de la dificultat de trobar persones voluntàries que vulguin participar en el reforç educatiu de l’Esplai La Plaça algunes joves del barri han volgut col·laborar i s’han ofert per venir algunes tardes a ajudar als infants en els seus deures i hàbits d’estudi.

Ens alegra molt que siguin elles qui hagin volgut adquirir aquest compromís perquè és una gran iniciativa per part seva i perquè, d’aquesta manera, anem fent passos perquè els joves participin en el funcionament d’un espai integrador dins del seu barri.

Moltes gràcies Mohamed, Zineb, Khawla, Houda, Hiba i Aida. Esperem que, a poc a poc, puguem anar ampliant aquesta llista!

 

Reducció de danys

Recentment ha fet ingrés al pis de reinserció un dels nostres usuaris. Hem viscut un esperat procés on la Aquest mes de novembre hem acompanyat el D. en el procés de demanar primera visita amb el CASD i començar procés de nou després de molts anys… Hem estat al costat dels seus dubtes i incerteses, de la voluntat i la iniciativa, dels dies que res semblava clar. També hem estat com equip a darrere de la convicció que aquí, com enlloc, un peu camina darrere d’un altre i que el D tant com la resta, viu de la suma de milers de petits grans passos que no deixen d’intentar arribar a una nova drecera.

a

ÀREA D’ACOMPANYAMENT

a

 Terapèutic

El Javier Aitor després de mesos vinculat a l’àrea d’Acompanyament, realitzant els tallers acordats amb el tutor referent, les tutories de seguiment, etc. decideix fer un pas més i entrar a formar part de la comunitat terapèutica, per tal de poder realitzar un procés de rehabilitació tant en l’àmbit addictiu com personal.

Inserció laboral

El Jesús després de 6 mesos treballant al Banc d’aliments, li prolonguen el contracte per 6 mesos més. Molt content amb la feina que realitza i l’oportunitat que se li dona, a més de poder col·laborar ajudant altres persones.

Habitatge

L’Enric, el Georgi i el Gerard, tres persones que es trobaven en situació de sense sostre, algun d’ells dormint a l’alberg de Jericó, d’altres dormint en espais públics de la ciutat, després d’esforç i compromís han aconseguit tenir l’oportunitat d’estar allotjats al pis de suport d’Arrels Sant Ignasi.