UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

ÀREA D’ACOLLIDA

Centre Obert

El Samba és conegut del Centre Obert des del 2018 i des de llavors ha estat molt vinculat amb totes nosaltres. Ha estat molt implicat en recerca de feina i fer formació. Després de molt temps d’esforços, ha aconseguit feina a jornada completa a un restaurant de la ciutat. Ja fa tres mesos que hi treballa i està molt content. Gràcies a això, el Samba ha pogut llogar-se una habitació amb condicions dignes i millorar la seva situació general. Està molt agraït pel suport rebut, i els dies que té festa no dubta a venir a saludar-nos.

 

Servei distribució d’aliments “La Botigueta”

El José Miguel vivia amb la seva parella en un pis de la família d’aquesta i portava 45 anys treballant a la mateixa empresa. En poc temps les coses se li  van capgirar: la seva parella va morir de càncer, va haver de marxar del pis i l’empresa va fer un ERTE. Al cap de pocs dies de l’ERTE va signar la baixa voluntària perquè va signar un contracte amb una ETT. Tot i haver signat, al final no li van donar la feina. Sol, sense feina ni ingressos va haver de demanar ajuda als amics per tenir un sostre. Des de la Botigueta vam donar-li suport alimentari i vam acollir el seu malestar. Ell no es va rendir i va denunciar la ETT i li van donar la raó. A més, va fer formació que li va permetre aconseguir un lloc de treball i ara ha recuperat l’alegria de viure.

 

Hospitalitat

La Hasna i l’Abdul és un matrimoni conegut del projecte d’Alfabetització que fa tres anys van arribar a Lleida amb la seva filla. Estant en situació irregular van trobar un pis i, l’Abdul, una feina sense contracte. Temps després van saber que van ser víctimes d’una estafa: el pis on estan és del banc i tenen una ordre de desnonament.

Treballant juntament amb Creu Roja i els Serveis Socials han pogut aconseguir l’informe d’arrelament social i un precontracte laboral de l’Abdul, els documents necessaris per a poder tramitar el permís de residència i treball i regularitzar la seva situació.

Això els pot facilitar l’accés a una feina amb unes millors condicions laborals i a un habitatge abans que s’executi l’ordre de desnonament.

 

Reducció de danys

Recentment ha fet ingrés al pis de reinserció un dels nostres usuaris. Hem viscut un esperat procés on la valentia i voluntat han tingut els seus fruits, els quals desitgem que siguin l’aliment del camí que recent comença ara. Cada entrada que vivim plegades ens omple de satisfacció i encoratja en la labor del dia a dia.

ÀREA D’ACOMPANYAMENT

 Terapèutic

Aquest estiu després d’uns mesos de voluntariat al Banc d’Aliments al Jesús l’hi van oferir un contracte laboral. Això ha fet millorar el seu procés i creixement personal, s’ha sentit reconegut i valorat, a més pot començar a fer front a les seves despeses i responsabilitats. Actualment està treballant als matins i fent un curs de formació a les tardes. Des de l’equip valorem molt l’esforç que està fent per seguir encarant el seu futur. 

Celebrem aquesta nova etapa que ha agafat amb empenta i motivació!

Inserció laboral

Estem molt contents per la Nelsa, després de dedicar temps i esforç en formació, ha aconseguit una feina de cuidadora. Està contenta ja que poder treballar l’omple i augmenta les seves perspectives de futur.

Oci

Aquest estiu, com ja portem repetint uns anys, hem pogut tornar a realitzar uns dies de natura a la casa de colònies del Montsant a Vilaller gràcies a la Fundació Verge Blanca.  Compartides amb l’Associació Antisida, els nois de l’Àrea d’Acompanyament han pogut gaudir d’uns dies de desconnexió a la muntanya, fent excursions i gaudint del Parc nacional d’Aigüestortes. 

Habitatge

En l’àmbit d’habitatge estem d’enhorabona, el Ramon després d’un temps al pis de suport fent treball en autonomia, aquest estiu ha fet un pas més, ha trobat un pis per a ell sòl on començar una nova etapa!

Endavant!