“Estáis siempre presentes para nosotros”

Aquest mes d’agost hem rebut una carta molt especial. Des de l’equip de gestors culturals del centre penitenciari de ponent (interns que dinamitzen activitats de lleure per als interns en el caire cultural i social) ens han traslladat el seu suport i un donatiu econòmic generat a través de les activitats fetes durant el curs.

 

 

Aquesta mena d’accions i aprenentatges permet conèixer diverses manifestacions culturals i socials i noves formes de relació amb la cultura i la utilització del temps de lleure i genera pautes de socialització, utilització i aprofitament dels recursos i un consum cultural, activitats i actituds que es podran reproduir un cop en llibertat.

 

 

El lleure ofereix un marc d’aprenentatge important ja que aporta espais de relació amb els altres i amb l’entorn. Un entorn que per als participants és la presó, però que més endavant serà el barri, el poble o la ciutat. Després de tot, els gestors culturals estan posant en pràctica competències tan bàsiques com analitzar, detectar, planificar, organitzar… amb tot el que això comporta de negociació, d’acceptació, de renúncia, de respecte, de saber argumentar, de comunicació i de treball en equip. Té també una important dimensió de reflexió i de formació crítica. Entenem el lleure com un espai inclusiu perquè és el millor lloc per trencar tòpics, prejudicis i estereotips.

 

 

 

 

Per tot això, només podem compartir el nostre agraïment a la seva voluntat de canviar la societat i també el nostre entusiasme per veure com la nostra tasca es reforça amb arguments.

 

Us compartim la carta rebuda:

El motivo de esta carta es el agradecimiento por vuestra labor, tanto dentro como fuera del centro. Sabemos que no es fácil (en estos tiempos de pandemia).

Que el trabajo que realizáis puede estar mermado con estas limitaciones a la hora de desempeñar la ayuda que precisan los internos. Aun con todo ello, valoramos, y mucho la predisposición que tenéis a la hora de facilitarnos nuestras necesidades.

La idea de esta carta no es extendernos en lo que hacéis, sino más bien agradeceros sinceramente por vuestro interés. Las ayudas que recibimos tanto económicas como logísticas, no son siempre las que uno desearía. Por ello, nuestra aportación “siendo muy humilde”, es de lo que disponemos.

No es que sea de una gran ayuda, pero si como recordatorio de que estáis siempre presentes para nosotros.

 Esperemos que estos tiempos difíciles cambien a mejor y, pronto podamos contar aún más con vuestro apoyo y colaboración.