UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

Reducció de Danys

La Vanesa i el Joan han començat processos de desintoxicació i deshabituació de la problemàtica amb l’ús de substàncies. Persones amb un llarg recorregut en situació de carrer, amb una alta vulnerabilitat i estigmatització. Des d’aquí els hi desitgem molta sort i molta força per dur a terme aquest procés.

 

Centre Obert

El José Luís és usuari del Centre Obert des del 2017 i des de llavors ha estat molt vinculat amb totes nosaltres. Després de passar uns mesos una mica complicats a nivell de salut, ha aconseguit plaça a una residència de gent gran. Ell ens fa arribar el seu agraïment amb l’acompanyament rebut per part d’Arrels Sant Ignasi durant tot aquest temps, i està molt content d’haver pogut aconseguir aquesta plaça on ben segur que rebrà les cures i el suport que necessita en aquests moments. Ens veiem aviat, José Luís!

 

Reinserció

El nou taller de “Podcast” – programa de ràdio periòdic publicat per poder escoltar quan vulguem-, que vam iniciar  ara fa un parell de mesos va agafant forma! Ja hem gravat un programa i anem pel segon. Els nois estan molt entusiasmats, els engresca el fet de pensar les entrevistes, gravar, els micròfons, l’ambient… sobretot poder tenir veu, poder alçar-la  En definitiva està resultant una activitat que els motiva i de què gaudeixen!.

 

 Hospitalitat

El Mohamed és un noi que fa dos anys va arribar a casa nostra, ha passat per situacions de carrer i, amb l’ajuda de Càritas, va poder accedir a un dels seus habitatges. Ara, el temps d’estada allí se li acaba però podrà accedir al projecte Hospitalaris, un nou projecte que, a més d’oferir habitatge oferirà el caliu d’una família.

Estarà acollit durant un any a casa de diferents famílies per, d’aquesta manera, poder conèixer gent diferent que li permeti crear una xarxa per, després d’aquest any, tenir un suport per a desenvolupar-se autònomament a la ciutat de Lleida.

Hospitalaris és una iniciativa de la Companyia de Jesús a Catalunya que va néixer al 2017 a Barcelona de la mà de la Fundació Migrastudium i que aquest 2021 vol arribar a Lleida on Arrels Sant Ignasi serà l’entitat responsable d’acompanyar-la. 

 

Servei de distribució d’aliments

Des de la Botigueta acollim col·laboradors derivats d’altres serveis amb l’objectiu d’establir amb ells un pla de treball ocupacional. Un cop finalitzat el servei, si així ho desitgen, poden formar part de la nostra comunitat. Es el cas del Brahim, un noi de 20 anys. Ell verbalitza que li agrada venir aquí, se sent còmode amb la resta de l’equip.  Té un alt compromís amb nosaltres i destaquem el vincle que ha establert amb tothom. L’estem ajudant a tramitar el passaport , acompanyant-lo en totes les gestions que ha de fer per tal que totes aquestes accions puguin esdevenir un millor futur per la seva vida. Desitgem que aviat regularitzi  la seva situació (esperem que un contracte de feina arribi aviat), mentrestant ens continuarem ajudant mútuament, ja que ell, segueix venint a col·laborar amb nosaltres i ajudant d’altres persones. Gràcies Brahim!

 

Unitat Dependent

Aquest mes de gener una de les noies del programa ha pogut accedir a un habitatge amb lloguer social,  ja que la situació dificultava o impossibilitava l’accés a un habitatge del mercat normalitzat. Així doncs, ella i la seva parella amb dos fills ben petits gaudeixen d’un habitatge digne, amb possibilitats de poder fer els pagaments d’acord amb els ingressos del nucli familiar.

Acompanyament

Celebrem que en Cosmin, de vint anys, amb un entorn familiar complicat i una situació molt inestable, està al peu del canó, fent un curs a l’IMO (institut municipal d’ocupació) per poder treballar i paral·lelament gestionant la feixuga burocràcia.

Continua persistint per assolir allò que s’ha proposat, trobar feina per aconseguir estabilitat, encara que tot li vagi en contra, encara que ningú li posi fàcil, ell persisteix. En Cosmin, és un gran exemple de resiliència, i això, ens emociona i encoratja a seguir endavant al seu costat.