La parròquia de Sant Ignasi torna a acollir persones temporeres fins l’obertura dels pavellons

El projecte és fruit de la col·laboració entre Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja on oferim un servei d’acollida on pernoctar, a més d’esmorzar, sopar, dutxa i consigna a les persones que s’hi allotgen.

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida ha obert les portes des del dia 17 de maig per acollir les persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre tres entitats lleidatanes, Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social. La parròquia compta amb unes 11 places.

Aquesta iniciativa és una resposta d’emergència, que finalitzarà quan es posin en marxa els mecanismes d’acollida que des de l’Ajuntament de Lleida han d’obrir el proper 1 de juny. És el segon any consecutiu que es duu a terme aquest projecte, tot i les dificultats afegides que comporta la pandèmia de la Covid-19. Personal tècnic i voluntariat fan possible garantir la cobertura dels drets bàsics d’aquestes persones, tot i estar lluny de la resposta consensuada i integral que reclamem les entitats des de fa anys.

Tot i ser una acollida limitada, tant els usuaris com els voluntaris valoren molt positivament el to de l’acollida, ja que ofereixen un lloc bo on les persones després de setmanes de dormir al carrer es refan, valoren el caliu i el tracte humà.

Alguns voluntaris han expressat a les xarxes la seva experiència.

Alguns voluntaris han expressat a les xarxes la seva experiència.

Perquè el més important és el com fem les coses, com rebem aquestes persones, el més important és fer Hospitalitat davant l’Hostilitat.

Per aquest motiu, des d’Arrels Sant Ignasi hem impulsat un manifest per una acollida digna a les persones temporeres.

Llegeix – Signa – Comparteix

MANIFEST: Per un acolliment i tractament dignes de les persones temporeres