UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

Reinserció

Durant aquest mes tant el Jesús com l’Álvaro han fet el pas a la segona fase del procés de reinserció, ara poden començar a fer una dinàmica més autònoma. S’han apuntat a cursos de formació  i ja han començat un voluntariat: l’Álvaro amb un casal amb infants i el Jesús al Banc d’Aliments, estan motivats i contents d’iniciar aquesta nova etapa. Endavant!

 

Centre Obert

L’Eduardo és un usuari conegut per la nostra fundació des del 2012, sempre hem vist en ell una actitud i una conducta proactives malgrat les dificultats en les quals s’ha trobat immers; i és que ell és una persona amb molta empenta a la qual només li faltava aconseguir una feina. Des de fa unes setmanes ja l’ha trobada, aquest fet ens omple de satisfacció; cal esmentar que ens hem coordinat amb l’entitat Agrupa’t perquè aquest fet hagi estat possible. L’exemple de l’Eduardo és un exemple més que la inserció és possible. Estem molt satisfets, i celebrem el seu procés psicosocial.

 

Servei distribució d’aliments “La Botigueta”

Fa dos anys vam conèixer a l’Abdelmajid. Es mostrava com una persona molt educada i alhora tímida. Es mantenia expectant a allò que passava pel seu voltant, però li costava parlar i interactuar amb els altres. Durant aquest temps ha fet una progressió molt positiva. A poc a poc s’ha anat obrint i agafant confiança. Actualment fa de voluntari a la Botigueta amb molt compromís i responsabilitat per la seva part. Al matí quan arriba, saluda efusivament amb un somriure d’orella a orella i no es queixa mai de la feina, que de vegades és una mica dura. El seu llenguatge cada cop és més ric. Volem compartir l’alegria que sentim per aquest procés de socialització-integració tant positiu.

 

Hospitalitat

L’Anwar té 8 anys, és un infant mogut i li costa estar-se estones llargues assegut a la cadira i concentrat en una tasca, encara més si està cansat després de tot el dia a l’escola.

Fa cinc anys que participa de les activitats de l’Esplai La Plaça (reforç educatiu i esplai) i és tot un repte per a l’equip de monitors/es i voluntaris/es.

Ara que aviat tancarem el curs és quan, si mirem enrere, podem valorar la seva evolució gràcies a l’educació en el lleure i a l’atenció individualitzada de reforç educatiu: Ha estat constant en la seva assistència, participa en el reforç encara que no tingui deures de l’escola, sap guanyar i sap perdre als jocs i, a poc a poc, es va evidenciant una millora en la seva capacitat d’atenció i concentració. També, li agrada jugar a escacs i a les dames!

Són petites fites que ens animen a continuar any rere any.

 

Reducció de danys

Hem aconseguit que una usuària que consumia amb poques precaucions higièniques prengui consciència de la importància de fer-ho amb totes les condicions. Tot això fa que hi hagi una repercussió positiva en la seva salut.

 

Unitat Dependent

A la Unitat estem en moments de canvi, actualment tenim totes les places ocupades, i l’últim ingrés, la Paula, ens fa sentir molt orgull, ja que fa tot just mig mes que va arribar i ja ha trobat feina, una bona notícia en els temps que corren. Felicitats i endavant, Paula!

 

Acompanyament

 

A  Acompanyament estem rebent moltes acollides, i alguna d’aquestes, com ara l’Agustí,  venint a l’hort i vinculant-se amb el grup;  també  estem contents per l’Àngel, que està fent treballs comunitaris amb contingut i aprofita el taller de relacions tòxiques i el grup per socialitzar-se!