Estem aquí per fer que les coses passin…

Venim d’exercir el nostre dret a la participació democràtica a través de les eleccions. Unes eleccions on queden escollits aquells dirigents que representen la ciutadania i que estan al seu servei per fer que les coses passin, no per escalfar la cadira i prou. Els nostres governants escollits tenen el deure de fer que les coses succeeixin, ja que ells ho poden fer, en tenen el poder i només els hi cal escoltar, escoltar el què els hi diuen els ciutadans.

 I el primer que haurien d’escoltar, és que hi ha ciutadans que resten al marge d’aquest procés democràtic, que viuen immersos en la vulnerabilitat i l’exclusió i que no han anat a votar ni han sabut que s’han desenvolupat unes eleccions. Comencem per aquí. Per fer front a l’exclusió amb polítiques socials fermes i contundents que garanteixin els drets bàsics de les persones, i de totes les persones. Des de la meva humilitat i analfabetisme polític, però deixem-nos de perdre el temps amb acords, pactes i no sé què més i que s’arremanguin les mànigues per fer feina real de transformació de la societat. Si no ho feu vosaltres, qui ho ha de fer?

 Durant aquesta època, cada any participem en tertúlies de l’àmbit social que se’ns demana la nostra opinió i els diferents partits també ens consulten, i nosaltres agraïts de què ho facin, però la sensació és que després d’aquests intercanvis, no es materialitza i queda en el buit o a l’aire. És cert que a alguns els serveix per conèixer la realitat de l’exclusió, però un cop coneguda encara la veuen llunyana i com si no fos part d’aquesta societat, quan és just tot el contrari, és un reflex de la societat que tenim i que és necessari canviar.

Aquests últims dies també, hem estat sacsejats aquí a Lleida per pèrdues importants de persones del camp social, que amb la seva persona han ajudat i han contribuït a fer aquest món millor i aquests fets tràgics, encara fan més palès que no podem acabar els quatre anys de mandat o governabilitat sense haver fet res o ben poc per millorar tot l’àmbit social, sanitari, econòmic, laboral i d’habitatge… Si us plau, governants esteu aquí per fer que les coses passin, no us n’oblideu.

Rosa Mª Majoral i Josa

Directora d’Arrels Sant Ignasi

 

22 de de febrer de 2021

Adjuntem de complement a l’opinió de Rosa Majoral aquest fil de twitter que ha fet Ivan Gutierrez, periodista d’economia de TV3. On explica molt bé que passa amb la gent que normalment no vota:

Si vols sentir l’audio pot escoltar-lo a la notícia publicada per UA1:

https://www.ua1.cat/articles/284414/estem-aqui-per-fer-que-les-coses-passin-lopinio-de-rosa-majoral