UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

Reducció de Danys

Estem duent a terme un petit projecte amb dones que estan en consum actiu, l’objectiu del qual és que tinguin cura de la seva salut sexual i reproductiva.  Treballem perquè puguin realitzar seguiment als serveis de salut normalitzats (dret fonamental), prevenir els embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual i empoderar-se amb la cura de la seva salut. Tot això ho realitzem des del respecte, l’empatia i l’acompanyament.

 

Centre Obert

El Miguel és un usuari conegut al Centre Obert des del 2018, i des d’aleshores molt vinculat amb tot el centre. Després d’una llarga i intensa espera per poder aconseguir una llar digna per viure, per fi ha arribat el seu moment i ja disposa del seu propi pis gràcies al Projecte “Housing First” que gestiona Sant Joan de Déu a Lleida. Esperem que aprofiti al màxim aquesta gran oportunitat i pugui arribar a aconseguir tots els seus objectius de vida.

 

Reinserció

Després de molts dies amb tot aturat i amb desànim, arran de la pandèmia, aquests darrers dos mesos tot s’ha començat a moure i alguns usuaris han pogut fer un pas endavant en el seu procés.

El Jaime, el Georgi, el Paco i el Josep, tots estan realitzant cursos de formació per ampliar currículum i tenir més opcions de feina quan arribi la inserció laboral.

En el cas del Georgi i del Jaime les seves formacions tenen pràctiques amb opcions de quedar-se a l’empresa. Concentrem tots les bones energies perquè així sigui!

 

 Hospitalitat

 El Mohamed i la Zineb són un noi i una noia del barri del Secà de Sant Pere que, després d’uns quants anys participant com a joves a l’Esplai La Plaça, aquest curs s’han animat a donar un pas més.

 Continuen assistint a l’esplai i ara, també, al reforç educatiu com a voluntaris, ajudant a dos infants de primer de Primària amb els seus deures i reforçant les matèries treballades a l’escola. 

Ells ja parlen de ser monitors i futurs directors de l’Esplai. Encara són joves però aquest esperit  és fruit de la bona feina de l’equip i un primer pas per tal que l’Esplai tingui la implicació de joves del barri que treballin per als nois i noies d’aquest mateix barri.

 

Servei de distribució d’aliments

Des del servei de distribució d’aliments participem d’un estudi nutricional que realitza la UdL conjuntament amb el Banc d’Aliments, amb l’objectiu de millorar l’estat de salut de la població vulnerable en situació d’inseguretat alimentària. Aquest fet ens permet detectar i conèixer més detalladament la situació de les persones que atenem en aquest àmbit i poder preparar un pla per millorar la seva alimentació. Agraïm que tinguem aquesta oportunitat, molt més necessària que mai en aquests temps de crisi.

 

Unitat Dependent

A causa de les dificultats actuals per l’accés a un habitatge, la Margaret no podia sortir del centre penitenciari per la falta d’aquest recurs bàsic, així com tampoc tenia a ningú per poder ser acollida. A través de varies coordinacions i treball en equip entre el centre penitenciari i Arrels Sant Ignasi, es va poder aconseguir una habitació en un dels nostres habitatges de suport per a la vida autònoma. Des d’aleshores, aquesta dona està realitzant un creixement personal en tots els àmbits, començant per tenir un espai propi i segur per poder seguir fent passos cap a la normalització i la inclusió a la comunitat. 

Acompanyament

 Compartim la il·lusió del Tomàs fent camí cap a una nova llar. Després d’un procés molt positiu a reinserció i després d’una temporada al pis de suport, és el moment de poder donar aquest pas tant important cap a una vivenda autònoma on consolidar tot el procés fet.

 Poder disposar d’un habitatge no sempre és un pas fàcil, massa sovint es donen limitacions econòmiques que dificulten poder culminar un procés, i poder assolir aquesta estabilitat, autonomia i projecte de vida.  I davant aquestes dificultats, quan sorgeixen oportunitats com aquesta, és motiu de joia i alegria.