UN SOMRIURE ALS PROGRAMES

Reducció de Danys

Un dels nostres usuaris que estava en una situació d’alta vulnerabilitat (situació de carrer, consum actiu i diagnòstic recent de VIH i VHC realitzat al nostre centre) ha iniciat un procés d’ingrés hospitalari de desintoxicació; i posteriorment, s’ha incorporat a un pis terapèutic on fins ara el seu procés està essent molt satisfactori. Encara que la base del fonament del treball a les sales de reducció de danys no és pròpiament el tractament, moltes vegades representen un bon fil entre el consum actiu i el procés de recuperació. Li desitgem molta sort en aquest nou procés!

Servei d’aliments

El Hossain, usuari històric de la Botigueta ens va dir les següents paraules per la Gloria, que ara a començat un nou camí “No quiero que Gloria se vaya de aquí, porque ha sido muy buena persona. Me ha ayudado y tratado bien mientras he sido voluntario y usuario de la botigueta con ella. Han sido muchos años juntos: ¡seguro que entramos el mismo año en Arrels! Siempre que le he pedido cosas ella me ha ayudado, es una persona muy familiar. Gloria, gracias por estos años que hemos estado aquí juntos compartiendo momentos. ¡Gracias!”

Centre Obert

Des del Centre Obert destaquem tres processos de millora durant aquests últims mesos tan difícils i incerts a causa de la situació actual. Aquestes tres persones que han fet els processos estan molt vinculades a nosaltres, D’una banda la Vero i la Tamara, dones lluitadores amb una llarga trajectòria de carrer i que, no obstant els obstacles que s’han pogut anar trobant al llarg de la vida, res les ha frenat en la seva  lluita diària. Gràcies al programa “Housing First” ja gaudeixen de la seva pròpia llar. I de l’altra, el José Antonio: després de molts anys intentant poder cobrar algun tipus d’ajuda per tal de poder cobrir les seves necessitats bàsiques, per fi ha arribat el moment i ja està rebent la Renda Garantida Ciutadana.

Reinserció

La bona notícia des de Reinserció en el darrer trimestre ha estat la bona actitud, la companyonia i l’experiència que van viure  a les colònies que van fer a Vilaller. Van tornar satisfets, contents i descansats, realment van ser uns dies per desconnectar i fer grup. No és el primer any que es realitzen, ja en portem uns quants, però enguany el resultat encara és més positiu perquè amb la pandèmia les colònies eren essencials.

Volem agrair al nostre patró Joan Saura i a la Fundació Verge Blanca per facilitar-nos aquests dies tan positius per a tots!

Hospitalitat

En aquest estiu atípic, des de l’Esplai La Plaça també ens hem hagut d’adaptar als canvis que ha suposat la situació que ens ha tocat viure, i de la crisi n’hem fet una oportunitat.

Tot i que ja volíem fer un casal d’estiu al barri del Secà, la situació de pandèmia ha comportat una normativa estricta que ens ha servit per fer una activitat de petit format, per posar-nos a prova i apostar per la qualitat.

En les dues setmanes de casal hi han pogut participar 14 infants sense cap incidència  sanitària i amb un alt grau de satisfacció de les famílies que han confiat en nosaltres.

Aquest primer contacte amb la “nova normalitat” ens marcarà el nou curs que estem endegant: la normativa segueix vigent i ara tenim l’experiència de l’estiu per iniciar amb seguretat l’esplai, el reforç educatiu i els tallers de conversa.

Unitat Dependent

Després de tots aquests mesos d’incertesa, de prudència i de risc, hem hagut d’actuar enfront del virus en un dels nostres habitatges. Afortunadament s’ha gestionat eficaçment i ràpid, i s’han evitat més contagis a la resta de la comunitat. Agraïm la tasca dels serveis mèdics que ens han atès tan bé,  així com la gran companyonia de les i dels residents.

Acompanyament

L’èxit no sempre és aconseguir alguna cosa, sinó des d’on s’aconsegueix. Fem referència avui al procés del David. La situació de pandèmia li ha estat molt dura i li ha comportat moltes pèrdues: feina, habitatge, estabilitat… S’ha vist al carrer i sense res, i des d’aquí, ha tingut la força i empenta per seguir endavant i no defallir. I aquest esforç s’ha vist recompensat! Ja ha començat a fer la formació en prevenció de riscos laborals i de forma immediata tornarà a treballar. El treball no és la finalitat última, però si el reflex d’un bon procés i sobretot, una porta per la millora de la seva situació i per l’assoliment de l’estabilitat.