PER QUÈ HI SOM, SOM!

Sense el temps que compartim amb altres seríem persones realment avorrides i, pitjor encara, seríem una peça més del sistema capitalista de consum i, -com diu Francesc Torralba-, tindríem el perill de convertir-nos merament en consumidors, el que ell en diu “homo consumens”. Davant de “l’homo consumens” hi ha l’alternativa de la persona solidària. D’això en diem voluntariat, la consciència que el temps compartit esdevé instrument per vertebrar la societat, no només per enriquir-la de valors sinó per enfortir-la democràticament i cohesionar-la socialment.


Perquè el temps compartit esdevé un tresor per establir lligams, recuperar el sentit de veïnatge i ciutadania. La persona que comparteix el seu temps enforteix el sentit de pertinença a una comunitat, ens fa entendre que el sofriment de l’altre és també part del meu sofriment.

Estem contentes i contents perquè aquest estiu s’han apropat a la comunitat d’Arrels Sant Ignasi joves voluntaris que s’han endinsat en l’art d’aprendre a viure de forma solidària. Joves que han afinat la seva mirada crítica i contemplativa de la realitat, que han donat part del seu temps i dels seus talents. I com el bumerang, joves que han sortit més “homo solidaris”, és a dir, més vinculats al seu entorn, més crítics, més sensibles, més agraïts.

Gràcies, perquè amb el temps de tots podem ser-hi, i gràcies, perquè essent-hi trobem realment allò que som.

Roger Torres i Aguiló

President Arrels Sant Ignasi

One Comment

  1. Mark

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.