MARÇ 2014 - ARRELS SANT IGNASI

Gestionar la crisi contra els pobres


Amb la crisi, Espanya és el país de la OCDE on més han augmentat les desigualtats econòmiques entre rics i pobres. Sembla que causa de tot això és l’atur, així com  del fet de que  el sistema de protecció social ha estat d’una molt mala cobertura per als menys protegits en un sistema laboral molt segmentat.

Al final tot això vol dir que els pobres ara són més pobres, i el rics més rics. L’OCDE està dient a Espanya que ha fet i està fent una mala gestió de la crisi, i nosaltres diem que no hi ha dret que els qui paguin aquesta incompetència  siguin precisament els qui més pateixen. Ras i curt: s’està gestionant la crisi contra els pobres.

Les conseqüències d’aquesta mala història esdevenen molt doloroses. Des d’algunes organitzacions de treball social anem notant que la menys-protecció dels més fràgils va implicant l’augment del seu procés de deteriorament. Això vol dir que a l’estretesa de la seva qualitat de vida es van afegint patologies de caràcter físic i mental, algunes de les quals  seran cada cop més irreversibles.

Em pregunto amb quina mentalitat els gestors-polítics espanyols estan gestionant, i sobretot amb quina mena de consciència moral ho estan fent. És una qüestió de compassió i de justícia, no us sembla?

P. Joan Suñol, a Radio UA1

 


icono-home

ARRELS SANT IGNASI | Avda. de Madrid 7, 2n dreta 25002 Lleida | T. 973 289 000 | info@arrelssantignasi.cat