DESEMBRE 2013 - ARRELS SANT IGNASI 

Els contravalors del control i la seguretat


El problema dels processos de l’empobriment i exclusió del ciutadà no s’aturen a base del reforç del control i la seguretat contra el qui és víctima del sistema. En aquest sentit els climes interns de les actuals noves propostes de llei que ens van ressonant, més aviat mostren pudor de feixismes, i no sense el mal gust dels dèspotes. I el pitjor de tot és que aquests posicionaments  sovint compten amb la complicitat de la gent que es va sentint més o menys amenaçada (o que la fan sentir així).

D’aquesta manera la tisora de les retallades arriba a la mateixa democràcia, a la llibertat d’expressió,  ... i a una possible impunitat de certes actuacions policials (... algunes de les quals últimament estan sortint a la llum pública!).

Anem a fons, si us plau! Si les persones se senten violentades i es trenca la cohesió social no és pas perquè la gent sigui més dolenta que abans, sinó més aviat perquè pateix situacions de precarietat que abans no havia de suportar. No es tracta d’oprimir més al qui ja està oprimit sinó de repartir millor el pastís, de manera que no es quedi el tros més gran aquell que ja està tip.

P. Joan Suñol, a Radio UA1icono-home

ARRELS SANT IGNASI | Avda. de Madrid 7, 2n dreta 25002 Lleida | T. 973 289 000 | info@arrelssantignasi.cat