NOVEMBRE 2013 - ARRELS SANT IGNASI 

Viure sense llar


Com cada any Arrels/Sant Ignasi i Càritas diocesana organitza la Campanya de les Persones Sense Llar. En roda de premsa situarem aquesta gran nafra de la nostra societat (també la lleidatana!), i en un context de precarietat i crisi en que les coses cada cop sembla que es presenten més difícils.

Viure sense  llar és simplement malviure.  Hi ha persones que viuen sense sostre, altres en habitatges sense condicions, o en infrahabitatges, o en petites habitacions, o en centres d’acolliment, o de recuperació en funció de diverses malalties cròniques,... etc. Parlo de centenars i centenars de persones, i d’aquí  Lleida!

El no tenir llar és la primera càrrega de les persones sense llar, però després s’hi van afegint moltes altres. Enguany volem subratllar la de l’atenció a la salut. Ells tenen problemes que hauríem de fer nostres: poder-se empadronar sense complicacions per tal de poder adquirir la tarja sanitària, seguiment i tractament mèdic, adquisició de medicaments, (bé, i els immigrants encara ho tenen pitjor!) etc. Les administracions no donen la resposta adequada i necessària, és un fet! Ho denunciem i ho reclamem, ja que es tracta de drets fonamentals.

P. Joan Suñol, a Radio UA1icono-home

ARRELS SANT IGNASI | Avda. de Madrid 7, 2n dreta 25002 Lleida | T. 973 289 000 | info@arrelssantignasi.cat